Tel: +31 6 38939053

Over Mij

Dave Mevissen

Energie Adviseur

Mij naam is Dave Mevissen. Aangenaam. Als eigenaar van Energieadvies Roermond ben ik verheugd dat u de stap genomen heeft om uw pand te verduurzamen en uw energieverbruik drastisch te verlagen. Ik kan u verzekeren dat u met deze eerste stap koers hebt gezet richting het best denkbare eindresultaat.

Ik beweeg me sinds jaar en dag als expert op het snijvlak van de energietransitie, de circulaire economie en verduurzaming. Altijd op zoek naar inspiratie, nieuwe kennis en know how waarmee huiseigenaren en ondernemers met het oog op verduurzaming hun voordeel kunnen doen. Met WIN- WIN-oplossingen op basis van duurzame samenwerkingsverbanden het verschil maken. Dat is waar mijn passie ligt en waar ik enthousiast van word. Telkens opnieuw.

Even heel eerlijk……

 
Terugkijkend op de 1e helft van mijn werkzame leven kan ik niet echt zeggen dat ik mijn best heb gedaan een bijdrage te leveren of iets toe te voegen aan een echt duurzame omgeving.
(Heb wel hele fijne, lieve en inspirerende mensen mogen ontmoeten !)
Ik werd me daar de laatste jaren steeds meer bewust van en nu is voor mij de tijd aangebroken om mij er ook daadwerkelijk bewust mee ga bezighouden en om een serieuze poging te doen om mijn footprint te gaan compenseren zolang ik nog op deze prachtig aardbol mag rond hobbelen 😉
 
Beter laat dan nooit, toch…?
De inrichting van de huidige samenleving piept en kraakt op gebieden van (gezondheid)zorg, onderwijs, welzijn, voeding, bouw, politiek, natuur en het klimaat. Mede dankzij(!) de wereldwijde pandemie zie ik een steeds groter collectief bewustzijn dat het anders en beter kan. Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt worden werkgevers gedwongen om na te denken over de manier van werken en dus positieve veranderingen. Werknemers hebben meer keuze vrijheid ooit om iets of het anders te gaan doen. Er komen steeds meer banen in de duurzame sector om de energie transmissie te versnellen.
Schaarste/tekort aan grondstoffen zijn toch ergens goed voor. Hebben we sommige producten wel nodig…? Wat voegen ze toe ..?? Of kunnen we ze verantwoord hergebruiken ??
Kortom …verandering van denken.Bewustwording !!!
We gaan het niet meer doen omdat we het zo deden maar we gaan het anders en beter doen. Gewoon omdat het kan en moet. Er komen steeds meer mensen bij ,het gaat sneller en het wordt alleen maar mooier !
Bekijk het vooral positief.
 
Graag wil ik de 2e helft iets toevoegen in de vorm van een bijdrage aan de oplossingen van de uitdagingen waar we voor staan op het gebied van de energie transitie en de circulaire economie. Niet meer ten koste van (natuur of milieu).
Door het uitoefenen van mijn nieuwe beroep als EPA adviseur wil ik meer kennis op doen op het gebied van verduurzaming om zo stap voor stap een grotere bijdrage te mogen leveren aan een betere en duurzamere economie en aan de energie transmissie.
Je bent nooit te oud om te leren, toch…?
 
Van oude economie (ten koste van) naar een nieuwe en betere circulaire economie en een samenleving met alleen maar winnaars !
We gaan het samen DOEN !